Hyrbil är vuxenpoäng och klockan gick två timmar fel!

Veckans bästa: Att vara i Mil Palmeras!
Solskyddsfaktor: Magnus - 30 och Linda - 15.

Kära vänner! Här i Spanien är det underbart. Det är nu tisdag förmiddag. Visst är det tisdag? Man har ingen koll. Det är semester.
Klockan är strax efter elva och det är ute på balkongen i skuggan 32 grader. Luftfuktigheten ligger på en nivå av 88 så ni kan själva förstå att det blir lite ”klibbigt”.

En kort resumé av våra första dagar.

De två första dagarna gick vi upp 09.30. Magnus var mycket orolig. Varför kunde han inte sova längre än till 09.30. Vi har ju semester.
Till slut kom vi på det. Klockan var inte alls 09.30. Den var 11.30. Klockan i sovrummet gick två timmar fel!!

Hyrbil. Det ger enorma mängder vuxenpoäng har vi konstaterat. Och att dessutom ha hyrbil i 3 veckor! Vi kan lika gärna pensionera oss direkt.
Utanför grinden står vår svarta Polo och troget väntar på att få en tur till Carrefour, Torrevieja eller något annat ställe.
Ett tips till er som vill hyra bil direkt på flygplatsen för att köra hem till Mil Palmeras. Gör inte det!! Ta taxi! Det är omöjligt att hitta ut från flygplatsen!
Vi körde mot Cartagena som vi skulle men hamnade helt plötsligt inne i Alicante?? Hur gick det till?
Jag svor, Magnus försökte läsa på alla skyltar, mitt i rondellen fick jag göra tvärnit för att det var rött ljus? Magnus satt som ett frimärke i rutan. Jag sprätte grus i nästa korsning för att hinna ut på motorvägen igen för att tillslut hitta upp på N332 som går mot Cartagena. Strax innan Torrevieja gjorde jag misstaget (ok, jag tar på mig det) att köra upp på AP7:an (för er som inte vet är det en motorväg där man betalar tull lite då och då). Vi låg som en svart rem på vägen i 130 km i timmen och lyckades så påpassligt missa vår avfart och var halvvägs till Cartagena innan vi kom oss för att vända.
Herregud, snacka om hyrbilsnybörjare.
Hur skall det gå när vi skall hämta Lotta och Claes på flygplatsen på lördag? Varken jag eller Magnus vill köra!!!

I söndags fick vi för oss att cykla den berömda vägen längs kanalen. Det var lite mulet på förmiddagen så vi ringde mamma och frågade om vägbeskrivning och hittade även Uffes karta. Mycket vatten och solskyddskräm sa mamma.
Vi spände fast den nya mjuka kylväskan med vatten, frukt och godis i på damcykeln och så drog vi iväg. Igenom 3 rondeller och ut på en lååååång väg. Vi kom till paintbollen som mamma sagt och cyklade uppför backen.
Hm, höger eller vänster? Vi tog vänster. Vi skulle nog ha tagit höger.
Vi cyklar, cyklar och cyklar. I närmare två timmar. Det går jättebra. När vi återigen befinner oss halvvägs till Cartagena är benen möra och arslet (ursäkta) har domnat bort. Magnus muttrar att ”vi skulle ha svängt av vid Alpuente där jag sa till”.
Ok då, jag får väl ta på mig skulden igen då för att jag ville cykla vidare. Det gick ju med så bra fart!
När vi vänder för att cykla tillbaka förstår vi varför. Vi har hela tiden haft medvind. Nu blir det motvind.
Magnus fortsätter muttra och nu har han även ont i huvudet.
Vägen hem går via en öde stad där det känns som om vi är de enda levande personerna, ut på en landsväg och efter mycket om och men så hittar vi Alpuente och kan till slut efter ca 3 timmar parkera cyklarna på tomten och stappla upp för trapporna.
En rejäl motionsrunda.
Magnus tänker aldrig mer cykla i hela sitt liv.

Natten mellan söndag och måndag var det livat. Magnus hävdar att det är en kackerlacka som flyger in i hans öra och därmed är han klarvaken.
Han gör ett försök att ta sig från sovrummet in i badrummet. Det är bäcksvart och jag vaknar av att han tjongar huvvet rätt in i dörren.
Hans panna pryds numera av en bula och ett litet rött sår som ser ut som ett kastmärke.
Hela incidenten gör att han kan inte somna om förrän kl 05.30.

Igår tog vi en tur till Habaneras. Det nya stooooora köpcentrumet i Torrevieja. Vi sprang igenom Zara, H&M och lite andra butiker.
Jag köpte två t-shirtar, Magnus hittade en tröja på Zara och så köpte vi band till videokameran för Magnus hade ju satt i fel band när vi åkte.
Billiga band var det. Runt 30 kr per band.
Inne på Forum (en sportaffär) får jag även Magnus att köpa ett par nya tofflor med cp-rem.
Cp-rem på skorna för er som undrar är sådana där sandaler/badtofflor med en kardborrerem över foten och en rem som man spänner runt vristen. Hoppas ni förstår vad jag menar. Magnus är plattfot och kan t ex inte gå i ett par vanliga flipflops för då åker foten ur.
Vi äter middag på Donken.
Hem och tittar på video. Det är ohyggligt varmt så det blir fram med fläkten.

Snart iväg till stranden!
Mer från Spanien inom kort!

Ha det bra alla våra vänner! Vi ses snart!

Kram Linda och Magnus

Inga kommentarer: