Badrumsångest och den lilla tidningsläsande damen..


Veckans bästa: Jag har semester och på fredag åker vi till Spanien!
Dagens jobbigaste: Jag måste skura badrummet och tvätta.
Dagens mest orättvisa: Medan jag städar äter Magnus lyxlunch med en kund.
Roligast just nu: Att blogga! Hur skall jag klara mig i Spanien med en knagglig telefonlina?

Urk, skura badrum... finns det något värre? Ja, tänker ni, det finns mycket värre saker och så tänker alla på allt från världskrig till fila naglarna.
Vaddå fila naglarna tänker ni. Men jag lovar! Jag känner flera personer som hellre bosätter sig i en bajamaja än filar naglarna. "Det känns så obehagligt" säger dom. Va? Obehagligt att fila naglarna?
Nåja, som tur är så är badrummet inte så överdrivet stort och Magnus skurade ju faktiskt ur badkaret i lördags med enligt Magnus universalmedlet Citek.
Alltid när han tar fram den flaskan brukar jag fråga: "Skall du spränga bort skiten?"
Allvarligt, har ni sett en flaska Citek? Hur många varningsymboler som helst! Vad är det där i egentligen?
Nåja, badkaret blev rent och emaljen sitter kvar!
Till resten av badrummet använder jag dock vanlig Vim Oxy-gel och till sjottan (toaletten) tar jag wc duck och kalkosan.
Ni som är sambos, har ni någonsin diskuterat vems pink det är som alltid är på kanten? Det har vi. Många gånger.
Jag hävdar att det är Magnus som när han står upp liksom "skvätter omkring" överallt. Medan Magnus säger att det är jag när jag sitter och liksom tar i så mycket så det liksom studsar och skvätter uppåt? Hallå, vaddå? Då skulle jag ju få pink i rumpan och det har jag ju inte!! Någon som känner till någon undersökning kring detta fenomen? Isåfall vill jag gärna veta!
Tillsvidare får jag skura badrummet utan att veta vem som är skyldig.

Om 20 minuter är de första två maskinerna i tvättstugan klara. Då är det dax för nästa två. Till råga på allt tog tvättmedlet slut så jag fick gå ända bort till Coop vid Hornstull för att köpa mera. Tog med mig lite pantflaskor när jag ändå var på väg. Jag fick ihop till 4 kr och 50 öre. Det räckte inte till tvättmedel så jag fick skarva med typ 50 kr.
När jag har lagt i mer tvätt skall jag ta en filt och lägga mig på gården i solen en stund. En välförtjänt paus tycker jag.
Men när skall jag skura badrummet då?

Ute på vår lilla innergård här på Högalidsgatan har de senaste två veckorna varje dag suttit en liten tant i en liten stol med en JÄTTEHÖG med tidningar.
Jag undrar: Vart får hon alla tidningar ifrån? Har hon samlat sedan 1999? Läser hon alla tidningar om och om igen?
Jag har sett att hon redan klockan 10 imorse parkerat sig i skuggan med sin hög. När jag lägger mig i solen skall jag försöka kasta ett getöga på vad det står för årtal på hennes tidningar!

Dagens fråga: Kan man äta köttfärssås och spagetti till både lunch och middag?

Ikväll händer: Jag och Magnus åker till Åkersberga för att fika med min syster som idag fyller 39 år! Grattis Lena Sörås!

Imorgon: Till Charlotta och hennes mysiga hus i Norrtälje!

Förresten, apropå badrum. Min kära kollega Jeanette skall åka till Turkiet sista veckan på semestern. Jag hittade den här bilden på ett turkiskt badrum. Ser inte så kul ut faktiskt!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, jag vill klargöra ett och annat här nu: 1. Citek är bäst, skit i att blanda ut det med vatten kör hardcore, tar bort det mesta.

2. Toaletten, seriöst nu! Vi killar fäller "alltid" upp toaringen när vi står o urinerar, hur i helsefyr skall då vårt pink kunna hamna på undersidan av ringen när den inte ens e nedfälld? Ha! klura på det ni tjejer! =)

3. lyxlunch? blev en pizza för mig och en ceasarsallad åt damen! Gott var det hursomelst! =)

over and out! går o lägger mig i solen en stund nu! ciao

Anonym sa...

Alltså, Du är ju så jäkla kul! Jag håller naturligtvis på Dig när det gäller toaringen. (Magnus; alla VET vi att det är DU som är boven i dramat men Du ska ha credit för att badkaret tydligen glänser.) Måste man hitta en sambo för att få det så fint? Då får man ju en skitig toaring oxå i och för sig... hm... varför ska badkaret glänsa liksom??

Förresten, jag rensade lite i min garderob häromdagen och jag slängde... (lova att inte gråta nu..) jo... jag slängde min blå pyjamas... ja, den med nallarna... Det känns inte ens jobbigt, känns som att jag tagit steget mot en vuxnare (kan man säga så??)värld - en värld UTAN pyjamas.

På tal om min vuxna livsstil så måste jag springa till tvättstugan nu, tanterna i årgången över mig klagar ljudligt på "ungdomarna" som bokar tvätttider utan att använda dem. Minsann. Så om jag inte använder min tvättid, då tillhör jag fortfarande ungdomarna alltså. Får gå i skitiga kläder!

Nåväl.. Hoppas att ni får det helt fantastiskt i Spanien - glöm inte stickningen, gumman :-)

Vi ses när ni kommer tillbaka!
Många KRAMAR Jossan

Anonym sa...

Mange;

Du har fattat WC-rengöring!
CITEK rules!
Överkursen är att när du låtit CITEK pyra i stolen i en si så där 60 min och vaskat ur den, DÅ hälla i 2-3 dl Klorin - det finns INGEN wc-stol som kan undvika att bli kritvit efter detta!
T.o.m. gubb-stolar från '74 blir vita!!

//MAts (Möhippe-Helenes äkte man!)

Anonym sa...

PS Linda...
Har man sagt A så får man säga B...
Hur kan du nämna en DIF-tat utan att lägga in en bild?
Sitter själv med ett femtal, eller fler hur man nu räknar...
Allt i bläck-väg är kul.
Upp till bevis!
DS

//MAts

Camilla sa...

Mange! Så här är det: Ni killar skvätter på toasitsen och sen när vi tjejer fäller ner sitsen (för det gör ni ju aldrig själva), så FASTNAR urinet på toasitsen. Det är ju klart som korvspad!!! Hur ska det kunna SKVÄTTA upp på undersidan av sitsen, vi sitter ju på den! :)

Linda: Hahaha du är så himla rolig! Är jag helt och hållet bakom flötet som brukar använda en bit hushållspapper och den där diskbänkssprayen som står i köket när jag en gång i halvåret tvättar toaletten?! Men så har jag ju inte nån sambo som skvätter ner den heller:) Ha det underbart i Spanien!!! kraaaam

Camilla sa...

PS: Nu har jag raderat 300 abonnemang. Kvar är "endast" 59 601 st. :) kram

Anonym sa...

Mats: Tack för tipset, ska testa det dära med Klorin efter semestern. Nu skall jag fotografera Lindas D.I.E tatuering.. oups, det står ju D.I.F... ;-)

Camilla och Jossan: Jösses, jag ska fixa en detaljerad beskrivning som kommer att bevisa en gång för alla, att det är ni tjejer som skvätter under ringen!=)HA!

/Mange the toilett-scientist

Linda Clarenbring sa...

Vad roligt att ni kommenterar!
Ja, den här pinkhistorien, den kommer att bli lång märker jag. Kanonbra tips där Mats, ska jag prova. Som tack har jag i dag lagt in en bild på tatueringen.

Carro! Det vore jätteroligt att ha dig tillbaka hos oss på Aftonbladet. Jag skall undersöka möjligheterna när jag är tillbaka från semestern.
Maila mig dina kontaktuppgifter så jag kan nå dig om något dyker upp!

Jossan. Jasså, pyjamasen åkte i soporna? Men, sover du fortfarande med strumpor? Det kommer ju se lite skumt ut nu? =)

Camilla. Du jobbar hårt du. Tur att vi har dig som kan styra och ställa på bladet när vi är på semester!

Vi ses!

Unknown sa...

Hej
Fick upp din blogg när jag googlade på citek.
Vart kan man köpa citek?

någon som vet.

trevlig dag Tomas