Den stora nakenchocken i Mil Palmeras!

Veckans bästa: Att vara i Mil Palmeras och dessutom ha besök
Solskyddsfaktor: Det är ett fasligt lappande med allt från 50 till 6. Ingen barnolja ännu.
Veckans fråga: Vad är en Twix? Svar: Två etiopier i en sovsäck.

Okej, nu skall jag försöka förklara negerstigen. Det är absolut inget rasistiskt över detta.
Det är som såhär: På kvällarna ställs det upp ett antal försäljningsstånd längs strandpromenaden i Mil Palmeras. Där säljs det allt från luftpistoler till solglasögon och klockor.. Givetvis är alla glasögon och klockor äkta märkesvaror. Bl a Louis Valentin och Guzzi.
Merparten av försäljarna är mörkhyade. Det är ofta väldigt mörkt i dessa stånd och vid ett tillfälle för några år sedan trodde vi att det var tomt bakom bordet och vi började titta på ett par klockor.
Helt plötsligt hörs en röst och vi ser två stora vita ögon stirra på oss. Det satt alltså någon där i mörkret men vi såg honom inte.
Och det blev utan att jag riktigt vet hur, negerstigen.

Igår var det många goda skratt på stranden och folk runt omkring oss visste inte riktigt om det var på skämt eller blodigt allvar. Men eftersom jag stod med videokameran i högsta hugg och Charlotta kröp ner i stolen och la en bok över huvudet hoppas jag att dom fattar att det var en kupp. Magnus och Claes överraskade oss rejält.
Kvällen innan hade det stora samtalsämnet varit: Stringbadbyxor
Till slut tog nyfikenheten överhanden för grabbarna och jag fick upplåta ett par svarta stringtrosor för provande.
Vi skrattade så vi vek oss dubbla och Claes fick till ett riktigt bra rumpskak.
Sen trodde vi att saken var ur världen. Men nope.
Vi går i lugn och ro ner till stranden på onsdag morgon. Direkt när vi kommer ner börjar Magnus och Claes tjata om att det skall badas och att jag absolut skall filma när de gå i vattnet.
Jaha, jag gör som jag är tillsagd och när jag börjar fippla med kameran hör jag ett gapskratt från Lotta och när jag tittar upp ser jag att grabbarna tagit av sig sina badshorts och de svarta och ett par av mina beiga stringtrosor är på väg ner mot vattnet. Till vänster (i de beiga) går glas med sin lilla solarierumpa och i de svarta går Magnus (han hade att dom uppochner så grenen hamnade liksom på höften, men det gick ändå) med en kritvit rumpa efter solande i shorts. Se de fantastiska bilderna nedan.
Damen framför oss blir alldeles till sig och vet inte riktigt vart hon skall titta. Hon vill så gärna titta på de guppande skinkorna men vill inte visa det för andra på stranden. Hon vrider och vänder sig men håller blicken utåt vattnet hela tiden.
Vi skrattar så vi kiknar. Dock blir det inget långbad och badbyxorna åker på snabbt igen.
Slutsats: String passar inte på någon!!
På kvällen tittar vi på Sällskapsresan 2 (Snowroller), jag och Claes kan alla kommentarer.
Vi skarvar på korvstroganoffen till middag.
En sväng ner på negerstigen, Charlotta måste ha ett par solglasögon. Vi hittar ett par superfina svarta Chanel. Det står verkligen Chanel. Det hade ju likagärna kunna stått Kanel?
Han vill först ha 15 euro men vi prutar ner till 8 euro.
En sväng förbi Vaiven innan vi går hem.


Idag har vi varit i Murcia för att shoppa.
Affärer: El corte ingles, Zara, Mango, Massimo Dutti, Bershka och Stradivarius.
Resultat: Charlotta vinner, hon handlar för 1800 kr, Linda god tvåa på 740 kr, Claes trea på 620 kr och Magnus sist på 300 kr. Dock skall tilläggas att Claes åkt på shoppingtur utan sitt VISA. Jag fick lösa ut honom med mitt Eurocard.
Charlotta briljerar med att tala om att kreditkort heter faktiskt ”Tarjeta de Credito” på spanska.
Jag skarvar på med ”No tengo dinero” vilket betyder “jag har inga pengar”.
Claes säger: Me duele la cabesa. (Jag har ont i huvudet)
Jag, Claes och Charlotta äter en superäcklig Spagetti Bolognese till lunch medan Magnus nöjt trycker i sig en Big King Menu.
Efter lunch tar vi vägen förbi den gamla fina katedralen och slår oss ner för en öl. Vi kommer överens om att vi kan ju en hel del spanska och vi klarar oss riktigt bra. Claes tycker vi skall starta business här nere och föreslår en bordell. Vad heter mumsa mus på spanska? Nej, det går inte. Vi får satsa på något annat.
På vägen hem kör vi fel. Claes som somnar innan vi ens kommit ur garaget vid El corte Inglés vaknar upp vid Santa Pola och undrar stillsamt om det verkligen skall ta längre tid att köra hem från Murcia.

Jag gör Spagetti Carbonara och undrar om inte Claes som är en hejare på spanska att ringa för att boka bord på restaurangen vi skall till på lördag.
Han övar genom att säga: Una tablå, sabadado, quattro personas, diez y nueve, zero, zero.
1. Bord heter mesa och inte tablå
2. Dom hade aldrig fattat
3. Claes vill boka bord till kl 19.00, restaurangen öppnar kl 20.00

Jag ringer. Beställer bord på klockren engelska och han förstår mig perfek. Hoppas jag.

Nu är det yatzyspel. Vi njuter av värmen och imorgon skall tas igen en hel soldag. Pressa, pressa, pressa.

Ha det gott!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

JIPPIE - uppdatering! Nåja, Du är duktig på att uppdatera men om man går in och kollar flera gånger per dag kan det lättupplevas som att det var jääääätttteeelängesen :-)

Jag kan nästan se strand-damen med den irrande blicken framför mig - HA HA HA - hon borde ju passat på att kolla ordentligt. Hon ska bara veta hur otydligt det blir på ett litet foto...

Nä, dax att jobba lite men TACK för en bra start på dagen.

Kramar till er alla fyra!

Camilla sa...

Läckra bilder.... :) kram

Anonym sa...

Tack linda för att du inte gjorde bilderna STORA! (inte för att jag skäms över min baksida, men jäkligt blek är den)=)! Clabbe hade ju fuskat o solat i solarium. =)

Ps. Tack även för lånet av "badbrallorna" ha ha ha

//Mange

Weine sa...

Haha, jag skrattade gott åt stringäventyret, och även åt din kompis "försök" att boka bord. Jag lyckades tydligen kalla en charkgubbe för kåtbock när jag försökte beställa getost; spanska är inte lätt!

mvh // Morgan

en av rumporna sa...

Verkar vara en hel del som hittar just till denna avdelningen när dem googlar på mil palmeras. Typiskt, "ända" gången jag har string på mig så är det här.

glömmer aldrig när familjen vid bordet bredvid oss på passarela berättar att de hade Googlat mil palmeras.... ha ha!

Ni som hittar hit, och läser detta skriv en rad härunder, vill veta hur många som sett clabbis och min bleka häck.. ha ha!