...att älska dig, den du är...


Helgens bästa: Berits möhippa, hejdlöst roligt hade vi!
Helgens värsta: Ulrika stoppar fingrarna i halsen på Berit

Är alla möhippor lika roliga som Berits var i helgen?
Isåfall vill jag gå på möhippa varje helg!

För er som undrar hur det gick med min packning så fick jag plats med kläderna i den lilla Billabong-ryggsäcken men fick lov att lägga resten (skor, smink, och handväska) i den gröna ESPRIT-väskan.
Nåja, ingen är perfekt och ESPRIT-väskan är ju nästan lika grön som en systemetpåse.

Jag tog 4:an till Odenplan och traskade ner mot Sveavägen. Studion som var vår första anhalt låg på Sveavägen 112. En mycket anonym ingång till en musikstudio.
Jag traskar bort mot McDonalds och mina ögon fastnar på en person i svarta trikåer, lila glansig kjol, stort vitt resårskärp och en röd midjekort jacka med svarta fransar!!
Hallå, människa, hur klär du dig egentligen? I samma stund jag tänkte tanken tyckte jag att det var något bekant med personen och visst: Det är ju Berit!
Himla fiffigt var också att alla som deltog i möhippan hade fått order om svart top och jeanskjol. Ett ypperligt sätt att känna igen de personer som hörde till vår grupp.

När hela truppen var samlad bar det av till studion. Killen ledde oss ner i en källare där man absolut inte kunde ana att det var musikinspelning på gång.
Killen som hade haft äran att en stund delta på ett antal möhippor började med att fråga Berit om hon var allergisk mot oljor och om hon var nervös.
Uttrycket i Berits ansikte gick från förväntansfull till skräckslagen. Vad var detta för ställe egentligen? Och varför står vi i ett rum med en skabbig skinnsoffa och en dörr där det står ”Bastu” på.
Det var en lättad Berit som vid inträde till nästa rum förstod att det var något helt annat på gång. Det första hon säger: ”Men, ni säger ju alltid att jag har typ världens sämsta röst.”
Som gjort för en skivinspelning alltså.
Lite övning på texten och uppvärmning med kören (alla tjejerna alltså) och sen var det inspelning.
Riktigt bra blev det. Berit var lite nervös men vi hejade på.


Anhalt 2: Humlegården. Picnic och uppdrag.
Uppdragen: Att rita av folk och sedan sälja teckningen. 150 kr skulle hon dra in! Sen skulle det säljas Harlequinböcker, Starlet-tidningar och några väl gömda i botten på påsen, herrtidningar.
Straffet för teckningsuppdraget var att springa ett antal varv i Humlegården iförd bara underkläder (Berit trodde absolut att man kunde bli arresterad för det), det andra straffet var värre. Få en kontaktannons utlagd med en bild som var en st naken kropp och Berits huvud skickligt ditretuscherat.
Hon sprang som en skollad iller för att sälja tidningarna!
Dock skall sägas att hon hela dagen fick bra med hjälp av det trevliga killgänget som satt brevid oss på gräsmattan.
De ställde upp som modeller, köpte Berits teckningar och fick även 5 st tidningar av den förbjudna sorten på köpet.
Modellerna var: Thomas Sonander och Stefan Karlsson.
Vill någon kontakta dessa killar för ytterligare modelluppdrag är mailadresserna: thomas@sonander.se och stefan_magenta@hotmail.com.
Och ja, jag har fått tillåtelse från Thomas och Stefan att lägga ut adresserna.
Tack grabbar, ni var så schyssta mot Berit och jättetrevliga!


Efter picnicen var det dags att dra mot tvålkoppen. Berit skulle ju inte veta något men efter att ordet ”båt” högt trillat ur munnen på både Ulrika och Pernilla så var det inte så mycket att göra.
Hon fick i alla fall på sig en ögonbindel innan vi stoppade in henne i taxin.
Hon fick sen inte ta av den förrän vi var på väg ombord.
Upp på soldäck. Endast platser i skuggan var lediga tills vi kom på att båten vänder ju faktiskt när den skall ut och då får vi sol i alla fall!
In med drinkar!
Strax i höjd med Nacka började underhållningen. En hyfsat snygg konferencier tar microfonen och berättar om vad som händer ombord och presenterar personalen.
Efter det skall han tydligen sjunga.
Han tar ett jätteskutt upp på bänken där vi sitter, ställer sig på vårt bord och åmar sig ner mot Berit.
”Sommaren är kort” blev låten och jajemensan, Berit skulle upp på bordet och sjunga med. Tror inte att det var något som sedan missat att det var en möhippa ombord.

Ner till taxfreeshopen för inhandling av alkoholhaltiga drycker. Duschning, piffning och sedan fördrink i hytt nr 8213 (tur att Helen kom ihåg 13 och jag kom ihåg 82) annars vetekatten vilken förfest vi hade hamnat på.
Berit, nu iklädd en tajt kort leopardmönstrad kjol och matchande leopardmönstrad korsett blir sminkad av Ulrika med rosa ögonskugga och blått glitter.
Håret i en riktig 80-talskalufs och på toppen en rosa tiara med fluff. Perfekt.
Berits rejäla meloner (äkta vara!!) i den tajta korsetten lämnade inte mycket åt fantasin och skapade en klyfta som hette duga och jag tror att alla grabbar ombord snubblade på både det ena och det andra när hon struttade fram i korridorerna.

Middag. Buffé, hur mycket vin du vill.
Efter två stadiga fördrinkar blev det dock inte så mycket vin som man kunde tänkt sig.
Dessutom delade vi rum med ”jubilaren”! En kvinna som fyllde 60 år och hade sitt sällskap med sig.
Vi blev först hyssjade av servitören ”Jimmy” (vi fick inte var så högljudda) men efter ett kort samtal med ”jubilaren” blev det gemensamma sånger från båda borden.
Även Jimmy såg nöjd ut.
När man jubilerar ombord hör också till att kaptenen kommer ner för att gratulera. Vi passade på att ställa Berit brevid honom och fotografera.

Efter middagen var det dags för nästa uppdrag. Casinospel. 200 kr skulle bli 400 kr. Ulrika gjorde ett tappert försök att lära Berit men spriten hade kickat in rejält och det var inte så lätt.
På väg mot discot blev det en snabb sväng ut på däck för lite hängande över relingen (se helgens värsta).
Sen var Berit på topp igen och vi dansade så det rök om fötterna!

03.00 orkade varken vi eller fötterna. Jag och Helen grabbade en kanna vatten att ta med till hytten, resten av gänget gick för att ta en räkmacka.

Frågor och svar:
Hur många var uppe till frukostbuffén dagen efter? Svar: 2 st. Jag och Helen.
Hur många solstolar var bokade till oss på däck (pernilla)? Svar: Inga.
Hur många timmar blev det i solen på däck på söndagen? Svar: Många
Hur många av oss hade orkat åka en vända till? Svar: Ingen

Till gänget ombord: Berit, Ulrika, Pernilla, Kajsa, Helen, Helena och Lena.
Tusen tack för en helt otroligt rolig resa!
Det var så kul att träffa er alla och jag ser fram emot att se er igen den 10 september!!

Jag var tvungen att korta ner historien lite men vi har ju alla i minnet vad som hände denna roliga dag!
Kommentera gärna själva!!

Ulrika! Jag vet inte om du stavar Ulrika med k eller c så jag chansade på k. Om det är fel hojta till så editerar (ändrar på bloggspråk) jag!!

Kram på er!

9 kommentarer:

Camilla sa...

Ahhhh jag hade velat vara med, ni verkade ju ha hur kul som helst!!!! Har aldrig varit på en möhippa men om de alltid är så här roliga ska jag se till att hamna på en. Fråga: hur mår Berit idag? Har hon återhämtat sig!?

kraaam/Camilla

Camilla sa...

Tja babe!!! Vilka snygga bilder! Berit var ju klockren:) Och vad duktig du är som fixade att lägga in bilderna. Till er andra kan jag säga att Linda minsann lärt sig koda html på EN dag och manuellt gjort om sciptet på sidan så att den ser ut som den gör nu. Inget färdigkomponerat här inte!!!

kram Camilla

Linda Clarenbring sa...

Tack Camilla, du är ju för söt. Men jag har ju faktiskt lärt mig av mästarinnan själv som nog egentligen gjort det mesta på min sida genom att dela med sig av sina hemmabyggda html-koder!

Kram på dig!

Anonym sa...

Hej Linda, tack för en hemskt rolig möhippa, men jag tror inte jag hämtat mig än, har varit till kiropraktorn "ryggskott" och mina knän har fått ödem men det är smällar man får ta när man har skoj, ser fram emot din möhippa Linda. Super fin sida du har och du skriver hur bra som helst,roligt med bilderna i texten jag ska skriva ut den om det går och spara, verkar kul att blogga tusen kramar Berit

Anonym sa...

Hej
Linda! Underbart att lära känna dig!
Är just nu hemma hos MIka & Pernilla och festar lördag 16/7. Det var himla kul tycker vi, kul gäng skit bra skrivet!!! Märks att du jobbar på aftonbladet.
Vi sysns den 10/9 ska bli jättekul!!! Vi vill ha mera bilder mailade ulrika.nilsson@philips.com och orsundsbrofarg@tele2.se. Hoppas du har det niccce i Alicante. PUSS & Kram Pernilla & Ulrika

Linda Clarenbring sa...

Ulrika och Pernilla! Härligt att höra ifrån er! Vi har det supernice i Spanien. Läs mitt senaste blogginlägg! Mer bilder skall ni absolut få! De ligger dock på dundermaskinen hemma så jag fixar det i augusti när jag är hemma igen.
Hur går det med bröllopsförberedelserna Ulrika? Lite nervös? Det kommer säkert att bli superbra! Vi hörs och ses snart! Kram på er!

Anonym sa...

Hej Linda!
Härliga bilder och kanonbra skrivet! Oh yes, minnena har vi väl alla kvar!
Vi ses den 10 september!

Kram Kajsa

Anonym sa...

Hej igen! Nu har man börjat att jobba KUL! Faktiskt ganksa skönt att slippa dricka vin varje dag måste banta lite till the wedding...det börjar närma sig. Du undrar om jag är nervös..bara lite:o) var i kyrkan förra veckan och då fick man en liten klump i halsen. Men jag både fasar och lääängtar bara 20 dagar kvar. Låter som ni har jättehärligt i spain bra val denna regniga sommar. Det är väldigt roligt att läsa dina inlägg du skriver bra. Ha det så bra Kram Ulrika

Anonym sa...

Hej hej, skulle du kunna ta bort min och stefans epostadresser fran din blogg, tror att det ar orsaken till att vi fatt en hel del spam pa sistone tiden!

Halsningar
Thomas & Stefan